mY L0vErS..

Tuesday, August 11

sAmAn...!~

ahad lepas ak ngn kenkawan p la alor star..
niat sebenar nk g tukar kabel komputer..
pastuh bl da dpt tukar..
niat trsbt beralih plak pd aktvt berpoya2..
we ol sepakat nk pegi City Plaza..
ms da smp tu msg2 mula la mencari2 parking
time tu mmg penuh sgt parking kt kwsn tuh
mklmlah hari Ahad di Kedah ni
merupakan hari pertama bekerja...
so cari pny cari last2 tnmpk satu keta tgh bg signal nk kuaq prkg
kami pny la excited trus bg signal nk masok
tp yg sgt sakit ht, keta tu pny la lmbt nk kuaq..
ak da mula rs nk hon keta tu tp memandangkan mkck yg drve keta tu
wat niat kuh jd terbantut kt ctu..
agak 4-5minit kmdn br keta tu kuaq.
ak apa lg..trus msk parking..
elok2 prkg br ak sedaq yg kt ctu ada pili bomba..
setahu ak kalo ada bnda alah tu..
x dibenarkan prkg kecuali ada owg tggu dlm keta
tp oleh kerana ikut ckp member ak yg sowg ni..
yg bgtaw kata kalau kami x parking nnt owg len yg amik parking tu..
dan dia kata lg xknla nk terbakaq bangunan2 kt cni..
membuatkan ak begitu yakin dan wat2 la x nmpk pili bomba d ctu..
so tnpa ada apa2 perasaan kami pn segera meninggalkan kwsn trsbt
dan trus menuju ke shpg cmplex yg bdktn...
2 jam kami shpg..smp da rs x cukup kaki tgn nk bwk brg..
barulah kami p kt keta..
otw 2 member ak wat lawak lg bgtaw jgn2 keta kena kunci tayar..
smp2 je kat keta tgk2 mmg sggh keta ak kena kunci ngan
Mjls Prbndrn Kedah!!!
dan2 tu jugak ak da ketaq pala lutut..tataw nk wtpa..
tgk surat saman yg tgh besh je rilex kt cermin keta..
pastu tgk plk tayar yg dikunci dgn mangga saiz sauh kapal..
hooo wat ak gelabah bagaii..!!
kami pn kol kt number yg diberi dan depa suh kami dtg
ke Mjls Pbndrn Kedah
rupanya pejabat tu btl2 blkg kami..
cehh patotla x smp 10 minit tggl keta trus da kna kunci...
kami pn bjln gabra p pejabat tu..
dgn muka msg2 pucat..sarat dgn brg2 shupink bagai..
smbl2 jln tgk pd surat saman tu didenda sbyk 100 hingget..
mak aii..ak rs kalo beli tiket p blk perlis - kl
100 hengget pown da lepas neyh..
bl masok offce tu..trus kami dibawak masok jmpa
Dato' Bandar Kedah
rs bangga la sat..sebab bukan sng nk jmpa free camneyh..
sebelom tu staff ctu suh kami tggl brg2 shpg td kt luaq..
mgkn dia takot Dato' Bandar jeles tgk kami shpg byk sgt
bila masok,kami pn mintak rayuan kurangkan denda..
yg beshnya Dato blh tny nk kurang brp..
ak trus la ckp kami 4 owg so sowg 5 hengget..jd la 20 hengget..
agagaga!!
Dato' tu ckp x blh..sebab kalo cmtuh depa rugi 80 hengget..
aitte!! kami da mula carik2 idea wat ayat2 manis..
mintak maaf la..kami stel stdnt la..ptptn x dpt lg la..
mai sini pn sebab nk tkr kabel komputer la..x beli apa la..
*asyik gila menipooo!~
merayu pny merayu smp Dato' tu geli dah nk dengark..
last2 dia suh kami bukak beg duit tgk duit ada brp..
kami da mula cuak sebab member ak sowg tu br ja p tekan duit..
oleh sebab kami wat2 leha nk tunjuk x nk tunjuk duit..
last2 Dato' tu pn tulis sumtink kt kertas saman tu..
ak pn amik surat tu trus keluaq pd bilik tu...
x lupa trus klam kabut amik brg2 yg shupink td..
bkn apa..takowt terkantoi ngan Dato'
x pasai denda di-up kan lagik~
time tu kami mmg cuak gila sebab tataw kena brp..
tp bl tgk surat saman tu
Dato tu tulis "Saman dikurangkan kepada 20 hengget"
vvahhh!!melompat bagai..
time tu rs mcm nak masok blk offce dia nk peyuk ciom dia
heheheh!~
so kami pn bayaq la kt kaunter luaq..
semua pakat duk tekejowt Dato' bg discaunt smp tahap tu
tgkla..ayat manis sapa..kan?kan?kan?
pas bayaq tu br la ada pakcik ni dtg bukak tayar keta ak...
time tu rs malu gila sebab ms tgh bukak ada owg duk gelak2..
siap ada cina mai tny lg kena bayaq brp..??
pakcik tu ckp la kna 100 hengget
dia wat2 muka tekejowt!
aku cam nk kata ja.."awat??igt kami x mmpu bayaq ka??"
caiiyyyttt!!~


cangkil vvip~



surat watikah yg diterima..
siap bulat kt nilai 100 hengget tuh..
ouh sengaL~

time neyh Dato' hmpr nk lena dengark ayat manis kami!~
ahaks!!~

vahh..dikurangkan pd 20 hengget yerk..
Dato' itew sangat baik hati!!~

tu ah pakcik..
sape suh rajin sgt p pasang bnda alah neyh..
kan da kena bukak balik..
iskk!~


peace pokcik!!
pasni p stndby keta seterusnya plop..!~


perayu wanita terBAEK ;)

moral of da story:ak msh salahkan keta yg bg signal nk kua drp petak prkg tuh..






4 comments:

kisuke said...

bleh masuk lam mjlh ujang.. haha~ lawak~

Anonymous said...

PDA kena saman woi... rugi 5rgt aku. hahaha

♂ iDa hArYaNniE ♂ said...

da taw rugi pastu p kedarah ns grg udang plak...mcmna kira??
hehehehe!!~

Anonymous said...

monkey shit

Related Posts with Thumbnails