mY L0vErS..

Sunday, September 26

u r only exception.....~

video


im really love this kinda video....
nth da bpe puluh kali asyk tgk diz clip...
tabik springg to the director coz make diz video so00ooo awesome!
jalan penceritaan yg sgt2 menarik bg aku...
lirik dia pn was so meaningful..
bagaimana dat lady suddenly rasa nk tgglkn kekasih dia..
but when she find another man to b with..
its not the same likes the man she wants to left....
and finally she's still wif dat man which yg dia nk tgglkn tu...
i'm really thnks to diz video...
coz it makes me realize dat how important him to me....~

ni lah yg dikatakan lumrah percintaan..
x pernah rasa cukup and syukur dgn apa yg dah dimiliki..
bila sesuatu relation tu dah gone and kita dah ditinggalkan seseowg..
bkn senang tuk kita lupakan dia..lbh2 lg when we find someone's new..
and nk start blk new relationship frm d beginning...
ouh its really not easy...kena kuat dr segi mental dan fizikal..
sebabnya dah macam2 life yg kita dah lalui dengan dia...
and benda tu dah mmg jadi sebati dalam hidup kita..
yerlah bila igtkn blk the way he's smile..he's talkin'..
he's doing and everythng... mmg stel terbyg2 dlm fikiran kita...
ouh God...susahnya nak lupa!!

aku dah penah rasa perpisahan yg sgt2 mengecewakan ...
and kdg2 mcm x pcy bnda tu happened sekelip mata..
when dat time bila kita rs kita dah di tahap selesa dan bahagia dgn dia..
but kuasa Tuhan mmg sapa pn x blh nk jangka..kn??
dan apa yg jadi aku redha dan terima dgn hati yang terbuka...
wlpn ianya sesuatu yg sukar utk dilepaskn dan sgt menyakitkan...
and i'm very thnkful coz dat time ak ada owg tesyg di sekeliling ak..
yg byk bg smgt..nasihat n kata2 perangsang tuk ak truskn hidup..
thnks all...aku mmg xkn lupa yg tu smp bila2....

wlpn sakitnya memakan masa bertahun2 tuk ak pulih balik..
tp sekurgnya dlm ms tu ak da dpt byk pnglmn dan bljr dari kesilapan...
and sometimes dgn pengalaman yg mcmni..wat ak btmbh matang..
dan lbh mendekatkan diri aku dengan Tuhan...
alhamdulillah~

now aku sangat2 bersyukur di atas apa yg dah terjadi...
daripada pengalaman yg dah terjadi kt aku tu lah...
ketika ini..sekarang ni..malah saat ini..
wat aku lebih menghargai owg yg sgt aku sayang..
semoga Tuhan masih memberi aku ruang dan kesempatan
utk aku hidup disamping beliau.....
dan semoga kami juga akan tabah menghadapi segala ujian yg mendatang
tak kiralah apa jua ujian yg telah Engkau berikan..
sesungguhnya ketahuilah...setiap saat pn aku tidak sanggup utk hidup tanpa beliau...
dan hanya Kau saja yg tahu
betapa sunyinya aku bila saat berjauhan...


notahati: saat ini..syukur dan hargailah dgn apa yg kita ada..~

Saturday, September 25

da best pitcha raya ever!!!

firstly tahniah to Danial!!
coz tagged me time2 nk exam ni..
*sokay fine!! assumed that u dnt knw student life
since u r not becoming a studnt anymore..
so...since i have been tagged...
n x nk menghampakan kamoo...
*padahal da x larat nk study.......

so i will fulfill ur wishes... ehe...

nk ikutkn byk sgt pix raya nk upload...
tp da nama pn best raya photo..

mst kna chuz yg plg best rite??

ok...this is my favourite raya pix!!
after godek2 suma pix...i think this is d best...
sbb apa??? sebab diz is my 1st time raya

wif my new frens since i'm further my degree..
pix ni raya tahun 2008..
x sangka aku dipertemukan dgn kwn2

yg sgt sporting + "funnying" and gila2...
eventhough this is our 1st time celebrated hari raya together..
tp hbgn tu rs cam dah lama sgt kenal...
memandangkn time ni we ol still junior...
so juz mkn2 kuih raya + kek yg mana ada je...
kbtln plk wat farewell party skali for Hisyam

since dia da nk bhnti blaja kt cni..
*sobb sebb soobb


and diz is 2nd pix of hari raya whch is in 2009..
*blh kn upload byk pix?? sbb rs cam da terover excited plk...heee
thnks God becoz our relationship was still together

wlpn time ni 2-3 owg da xde
which ada yg da bhnt dpt twrn keja and so on...
time ni smbt ry lg meriah coz yg pmpuan masak2 k t hostel..
*ha kantoi bwk periuk + kuali bagai...
we all wat soto + ns impit + beli laksa...
damn mmg enjoy melantak x hengat!!




erm.. for hari raya 2010 we all x decide lg nk celebrate..
memandangkan suma sgt2 bz dgn asaimen + exam + project..
rasanya for diz hr ry mgkn x celebrate kot..
but will be waitin' for our farewell party end of next semester...
hopefully~


nota hati:: im really mish diz moment and perhaps..

i love u all so much!!!

Monday, September 13

aKU mALu pAdaMu...

Hidup ini penuh dengan asakan. Ya... Aku tahu yang itu!!

Aku juga diuji dengan 1001 dugaan dan rintangan..

Hati tak sekuat mana untuk hadapi semua tu.. Semakin lama dugaan itu semakin hebat..

Kadangkala rasa ingin mengalah, kadangkala rasa suka untuk berhenti dan melupakan..

Tetapi setiap kali aku ingin mengibar bendera putih, sesuatu muncul di dalam hati. Aku rasa malu...


Malu dengan siapa?

Aku malu dengan Allah.

Ada waktu-waktu apabila aku rasa kesempitan. Bermacam-macam perkara yang datang menerjah.

Waktu itu aku rasa sangat sempit. Hati mula rasa gelisah..

Rasa macam lebih mudah jika aku menjerit-jerit dan menangis.

Tetapi setiap kali perasaan itu muncul, aku malu sendiri.

Kerana tiba-tiba akan muncul satu rasa, mengingatkan aku akan hari-hari gembira.

Ketika Allah memberikanku hari-hari kelapangan..

Dan bila saat aku lapang itu banyak..

Aku mudah lupa dan alpa untuk mensyukuri nikmat yang Allah berikan..

Lantas aku malu. Malu denganMu Ya Allah..

Ketika Dia yang memberikan aku sedikit kesempitan..

memberi kesedaran padaku agar belajar menghargai erti kelapangan.

Dengan nikmatNya yang menggunung banyak..

aku malu kerana terlintas di dalam jiwaku rasa ingin mengeluh dengan apa yang diaturkan..

Maka dengan itu, aku cuba tidak akan mengeluh. Kerana aku malu...

Maka aku menahan amarahku. Maka aku menyeka air mataku.

Kerana aku malu kepadaNya yang memberikan kebahagiaan yang banyak kepadaku...

Ada waktu, aku macam rasa tak berguna hidup ni. Rasa tak bermakna langsung.

Rasa macam hendak berhenti...

Kadang-kadang menangis rasa macam minta untuk dihentikan semua benda.

Buang dari segala-galanya..

Tapi kala itu, aku akan teringat segala kasih sayangNya.

Yang luas itu.

Yang tak ada sempadan itu.

Aku akan teringat keberadaanNya yang amat dekat denganku.

Aku jadi malu.

Aku banding-banding masalah yang ada padaku, dengan nikmat-nikmatNya.

Uh. Tidak terkira.

Aku hitung-hitung masalahku dengan kasih sayangNya.

Uh. Aku terasa.

Aku malu.

Akhirnya aku tidak jadi kecewa. Aku bangkit semula...

Meneruskan hidup yang berliku... tanpa mengucup putus asa.

Bila aku hendak berputus asa dengan kehidupan yang penuh dugaan ini..

aku ingat aku ada Dia. Dia bagi aku nikmat yang tidak terkira banyaknya.

Hingga aku tidak terhitung. Dia sayang aku dengan sayangNya yang tiada tepiannya..

hingga aku tidak mampu memeluk. Maka bila sampai saat aku rasa hendak berputus asa..

aku jadi malu untuk berhenti dari berusaha.

Aku malu, untuk bermukah dari cintaNya.

Maka di sini aku berdiri.

Bermusuh dengan kesusahan.

Kebal dengan cacian..

Menyah jauh putus asa dari kehidupan.

Kerana aku malu dengan Dia.

Dan malu aku itu, menghalang dari segala kejatuhan....

notahati:: redhailah perjalanan hidupku Ya Allah..~

Kalaulah kan.....

Kalaulah aku free hair….

Mesti satu university kecoh ( okay tipu…bajet femes)


Kalaulah aku free hair…

Mesti kawan2 aku cakap camni..

Korang taw x, pinky dah free hair skrg

La yeke?? Ish x sangkanya aku…

Lgpun ak dah agak dah..tgk la dia pun dress up macamana…


Kalaulah aku free hair

Mesti budak-budak rumah aku cakap camni..

Wey pinky awat hg free hair???

Mana tudung hang pi???

Hg x takut ka orang duk kata kat hg??


Kalaulah aku free hair…

Mesti junior2 nnt cakap camni..

Eyyhh?? Sapa tu??

Tu kak pinky la

Eh korang-korang..

bukan dulu kak pinky tu pakai tudung ke??

Hurmm dulu la…

Mana tudung dia skrg ha???

Dah terrbang ...!!

Oooo00oooo~


Kalaulah aku free hair…

Mesti kawan-kawan sekolah dulu tak percaya

Sebab dulu kat sekolah aku macam baik-baik sket… (ahaks)


Kalaulah aku free hair…

Mesti di facebook akan dapat komen-komen

Dan mesti status suma berkaitan dgn ak yg free hair..

Pastu aku marah trus delete suma orang…

Agaggaga…


Kalaulah aku free hair…

Confirm chenta hati akan cakap camni

Han..kalau ya pun nk free hair cermin la rambut tu dulu…

Hahaha!


Kalaulah aku free hair…

Mesti monyet bila tgk cakap mcmnii

Eh eh..tu geng kita kan??

Dia free hair mcm kita la….


So moral of da story….

”berat aku dah naik spjg musim perayaan ni..

”(erkk ada kaitan??)

Friday, September 10

la...raya?????






sELaMat HarI RaYa...
mAaF zAhiR dAn bAtiN
0-0 eyH????












Friday, September 3

Malam Lailatul Qadar..

Andai Lailatul Qadar Itu Milikku,

Ku sujud Syukur Dihadapan Tuhanku,

Menangis Memohon Kehidupan Yang Indah Buatku,

Agar Menjadi Hamba Allah Yg Setia Selalu.


Jika Ramadhan Terakhir Ini Buatku,

Maka Selayaknya Aku Merendah Diri Pada Kholiqku,

Padanya Ku Merintih Dan Mengadu Tanpa Malu,

Semata-Mata Buktikan Rindu Kasihku PadaMu,


Apakah Yang Aku Mahu Pada Saat Malam Seperti Itu,

Tiada lain Melainkan Buktikan Kehambaanku Pada Penciptaku,

Menyemai Perasaan Bertuhan Disejadah Solatku,

Memohon Munajat Sepuas Hatiku.


Kebaikan Seribu Bulan Yang Diibiratkan Itu,

Umpama Amalan Rahmat Memenuhi Ruangan Kalbu,

Sudah KuDambakan Bertahun-Tahun Yang Lalu,

Mana mungkin AkanKu Sia-Siakan Ianya Berlalu Sayu.


Ya Allah, Kurniakan Aku Malam Rahmat Penuh Barakah Itu,

Biar Aku Tenang Sampai Masuknya Waktu Subuh Berlalu,

Bersama Hembusan Rahmat Kasih Sayang Melalui MalaikatMu,

Menyentuh Jawarihku Yang Kian Merindu.


Ameen Ya Allah, Ameen Ya Rahman, Ameen Ya Rahim.

Amin Ya Rabbal 'Alamin.

Related Posts with Thumbnails